Fringe S05E07 - A rejtély 5. évad 7. epizód



A véleményem erősen SPOILERES!!!

Megvallom, a negyedik évad végére már annyira erőltetettnek éreztem a sorozatot, hogy úgy véltem, a befejező évad ezek után megváltás lesz. De ez a rész, egyszerűen annyira pörgős és izgalmas volt, annyira több síkon kellett hozzá végre megint gondolkozni, hogy felcsillant egy halvány reménysugár, talán régi fényében tündökölve érhet véget ez a nagyszerű sorozat.

A legkedvencebb karakterem még mindig Walter, aki egyszerűen zseniálisan hozza az őrült tudós szerepét. Annyira hiteles és szakadok meg a röhögéstől az egyébként csontig lerágott poénokon. A legváratlanabb helyzetekben beszambázik meztelenül, hallgatja a poros lemezeit vagy épp lehetetlen kajákat készít, az pedig, hogy szegény Astrid nevét sose tudja, és mindig totál mást mond helyette... :D :D :D Imádom!!! :)

Ugyebár Peter beültette magának a "megfigyelő-kütyüt", hogy a saját módszerükkel próbálják meg legyőzni őket, így állva bosszút a lányuk elvesztése miatt. Hidegrázósan jó színész, úgy hozza az átváltozóban lévő megfigyelő karaktert, hogy döbbenet! A beszéde, a mimikája, az testtartása, a mozgása, brrrrrrrr xD

Ninának nagyon örültem, hogy felbukkant, jól áll neki az ősz hajszín. :)

Olivia viszont kicsit háttérbe van szorulva mostanában. Csak úgy van. Nézi bambán, hogy mi folyik körülötte. Nem jellemző rá ez a tétlenség. Furcsállottam, hogy csak fogta magát és elment, amikor megtudta mit tett magával Peter. Remélem ez változni fog a következő részben. Nagyon várom. :)

Twilight - Breaking Dawn - Part 2 - Hajnalhasadás



Tegnap délután megnéztem, amit oly régóta vártunk, és amitől oly régen rettegtünk. Mert valljuk be őszintén, valami ezzel a filmmel megint véget ért. Ha más nem is, ez a sorozat mindenképp. Kicsit szomorú vagyok most, mert ismét lezárul egy jó pár éves korszak, ami a könyvekhez és a filmekhez volt köthető, de ugyanakkor úgy érzem, hogy ez a film méltó befejezéssé lett.

A könyvről:
Olvastam magyarul is és angolul is, és még biztosan el is fogom olvasni majd párszor, mert ez a könyv, kicsit olyan, mint én. Amikor megjelent, akkor már férjnél voltam, és akkor lettem terhes a kisfiammal, ezért át tudtam élni Bella kételyeit és ösztöneit. A könyv második felét pedig azért szeretem, mert végre nem arról szól, hogy na most megint meg kell védeni/menteni a törékeny porcelánbaba Bellát, hanem ezúttal egy dögös, harcias anyatigrissé válik és felveszi a kesztyűt.

A film:
Nagy várakozás előzte meg, mint mindig, azonban igyekeztem ezúttal magam távol tartani az előzetesektől, interjúktól, cikkektől, riportoktól, képektől, már amennyire csak tudtam. Mert tavaly már rendesen untam magam a moziban, mert addigra minden jó poént lelőttek. Most viszont azt az élményt kaptam, amit vártam.

Ami nem tetszett:
Nem tudok elmenni mellette szó nélkül, hogy mennyire megváltoztak Cullenék az első filmhez képest. Ott is hihetetlen volt, hogy bárkinek ne szúrnának szemet ezek a fura fazonok egy pár ezer lelkes kisvárosban, na de az utolsó filmben már sokkal inkább hasonlítottak viaszbábukra, mint emberekre. Azt már tudtam, hogy a szürkének van 50 árnyalata, de hogy már a fehérnek is...
A könyv alapján minden vámpír olyan gyönyörű, hogy az csak na, ehhez képest, az új karakterektől nem vágtam magam hanyatt. Nem éreztem őket jajjdeszépnek.

Ami tetszett:
A lehetőségekhez képest szerintem hűen adta vissza a könyvet, bár voltak benne enyhébb változtatások, de talán ezeken csak a legszőrszálhasogatóbb fanatikus rajongók fognak csak fennakadni.
Tetszett továbbá az új karakterek közül a két romániai vámpír, Vladimir és Stefan, és a nomád Alistair. Szimpatikus őrültek voltak :D
Aro röhögésétől sikítófrászt kaptam és barátnőmmel még percek múlva is fel-fel nyerítettünk, ha eszünkbe jutott. :D
A könyv talán legnagyobb fordulata is látványosan volt megcsinálva, szerintem akik nem olvasták a könyvet, legalább úgy megdöbbentek, mint amikor Pamela meglátta Bobbyt a zuhany alatt a Dallasban :D A mozi csak úgy kopogott a leesett állaktól :D
Végre Edwardnak nem volt annyira gázos a frizurája, a rúzsa viszont nekem kicsit sok(k) volt :)

Cullenék:



A klánok:

A Volturi:

Gail Carson Levin - Elátkozott Ella



Hogyan került hozzám a könyv: 
Igazából nem sokat hallottam a könyvről korábban, arra emlékeztem, hogy egyik molyos ismerősöm szeretné megszerezni ezt a könyvet, és amikor rukkolán a szemem elé került, happoltam. Felkínáltam az ismerősnek, hogy ha kéri, átpasszolom neki, de ő nem kérte. Mint kiderült később, egy másik ismerősömmel kevertem össze. Megérkezett a könyv, és én jól félretettem. Aztán arra gondoltam, hogy majd elajándékozom a már említett ismerősnek szülinapra, de előtte már azért csak elolvasom én is ;) Úgy elolvastam, hogy nem bírtam elajándékozni :D

A borító: 
Alapvetően kemény kötés párti vagyok, de amit a Geopen kiadó borító néven piacra dobott akkoriban, valljuk be, nem valami szép és vevőcsalogató. Mellesleg szerintem semmi köze sincs a képnek a történethez, abszolút nem passzol hozzá.

Az alaptörténet:
Gyerekkorom kedvenc meséje Hamupipőke története, de ahogy kezdtem felnőni egyre több ponton nem értettem meg a történetet. Miért nem hagyta el a mostoháját, ha csak megaláztatás érte otthon? De amivel a leginkább nem tudtam egyet érteni, miért kellene egy nőnek AZONNAL beleszeretni egy férfiba, csak azért mert gazdag és épp nősülni készül. Miért? Miért? Miért? Sose arról szólnak ezek a mesék, hogy hódította meg a herceg az egyszerű, hétköznapi lányt.

Ez a könyv azonban válasz a kérdéseimre. 

A történet:
Ella születésekor egy hanyag tündér ajándékot adott a kislánynak, a feltétlen engedelmességet. Ez az ajándék azonban hamar kiderült, hogy nem áldás, hanem átok. A kislány édesanyja és leghűségesebb szolgálójuk titkolta ezt az egész világ előtt, mert az emberek kihasználhatták volna önző céljaikra a kislány engedelmességét. Ella ennek megfelelően élte életét, senki előtt nem fedte fel titkát, de amikor mostoha került a házhoz, a nővérei mégiscsak megneszelték, hogy a lánytól bármit kérhetnek, így lett belőle szurtos kis házicseléd. 
És hogy kerül a képbe a herceg? Hogyan ismerik meg egymást? Megtörhető-e Ella átka, s ha igen, sikerül-e neki?

A humoros, romantikus és pörgős cselekmény, az életszerű karakterek, sok mosolyt csaltak az arcomra és néha egy-egy könnycsepp is kikívánkozott belőlem. Alig tudtam letenni a könyvet, de csak óvatosan faltam, mert folyamatosan attól féltem, hogy nemsoká elfogynak a lapok.
Tetszett az írónő stílusa, remélem még más történeteihez is lesz szerencsém. Továbbá a könyvet filmre vitték, igyekszem hamarosan azt is megnézni. ;)

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.