Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból



Hogyan került hozzám a könyv?

Facebook-on figyeltem fel az írónő oldalára, miután @Roni_olvas like-olta, röviddel azután én is csatlakoztam hozzá, gondolván, hogy nem maradhatok ki semmi jóból. Később olvastam cikket Margóról, az írásairól, felkeltette az érdeklődésem. Végül egy könyvcserélős csoportban lehetőségem adódott, hogy legyen egy saját példányom. Éltem vele :)

A borítóról:

Igazából semmitmondónak tűnne, de többet árul el, mint gondolnánk. A színek, a minták, olyan igazi csajszis, mint maga a könyv is.

A történet:

Az egykori félárva lány, felnőtt nőként visszatér gyerekkora színhelyére, ahol sok szomorú percet élt át. Nevelőapja váratlan halála arra kényszeríti a széthullott családot akaratuk ellenére, hogy egymásba kapaszkodva támaszai legyenek a másiknak és hogy a düledező Márai-kastélyból, igazi otthont teremtsenek.  Hősnőnk, Arlene újra találkozik egykori barátjával, Leonnal, aki valahogy mindig akkor bukkan fel, amikor senki se vágyna igazán társaságra.Vagy talán mégis erre vágynak? Egymás társaságára?

A véleményem:

Első látásra megdöbbentett a könyv "mérete", hiszen összességében 152 oldal nem mondható soknak. De miután olvastam már 600 oldalas semmitmondó regényt is, így gondoltam, mi bajom lehet :) A hosszából adódóan olyan "egydélutános" könyv, mert amikor a kezembe vettem és két óra után felébredt a gyerkőc, alig vártam, hogy este legyen és befejezzem. Mióta elolvastam több jelzőt is aggattak már rá, kezdve azzal, hogy "ponyva" és a "romanaba való"-val. Nos, igaz, hogy könnyed és romantikus, de a Romanatól azért klasszisokkal  igényesebb és színvonalasabb írás. Tetszett a tájak leírása, és az, ahogy a lovakról beszélt. Ismerős talajon mozgott inkább az írónő, nem akart kontinensekre rugaszkodni és légvárakat építeni. Kevés mai magyar író marad a képzeletében is hazánkban és ez szerintem becsülendő. Ami egy picit zavart az elején, az a sok külföldi és arisztokratikus hangzású név, eleinte idegenül csengett, de végül megszoktam.

Azt hiszem, mindenképpen fogok még olvasni az írónőtől :-)
További munkái:
Nászajándék Salzburgból
Malom a tóparton
Kicsi Betti a nagyvárosban

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.