Könyves Álompasik Párbaja, 2013



Ki ne szeretne újra és újra szerelembe esni? Én is megteszem, újra és újra, még ha csak betűk is alkotják a szívemnek szottyát. :) De melyikőjük az Igazi? Nehéz a választás... Hogyan? Választhatok ÖTöt?Csaaaak??? Kit szeressek? Vagyis inkább: Kit NE szeressek???

Ám legyen. Én választottam. Ötöt. De nem ám csak úgy, ennek az öt szívtipróknak 2012. június 01 és 2013. június 30-a között megjelent egy-egy könyve, ahol újra beléjük habarodhattunk...

A döntés most a mi kezünkben van, mert ennek a párbajnak a végén csak egyetlen fiatalember fejére teszünk virtuálisan babérkoszorút, és hogy ki lesz az, kinek lehet esélye arra, hogy megmérettesse magát a többi karakterrel, ez most csak rajtunk, RAJTATOK, olvasókon múlik!!!

Add le te is a voksod a tavalyi éved legjobb pasijaira és figyeld hétről-hétre a párbajokat! :)

A játék leírása:

http://konyvekhaboruja.blogspot.hu/p/kap-2013.html

Ahol leadhatod a voksaidat, ne feledd, csak EGYSZER szavazhatsz, jól fontold meg ki nyerte el a szíved az elmúlt évben. :-)

http://konyvekhaboruja.blogspot.hu/2013/06/konyves-alompasik-parbaja-2013-jeloles.html

Hajrá!!! Add meg te is az esélyt, hogy férfiasan megküzdjenek a legjobbak! :)

Leiner Laura vidéki dedikálás - Miskolc

Laura és a "dísztök" :D



Igen, eljutottam. :) Minden klappolt; nagymama vigyázott a gyerkőcre, a párom nem dolgozott, sütött a nap, a kocsi se döglött le alattunk...
Mikor tegnap óvatosan mondtam a barátnőimnek, hogy hová is megyek ma, kaptam a féltő tanácsok tengerét: "nehogy rosszul legyél", "meg ne verjenek" xD Bevallom kicsit riasztott a fészbúkon visszaigazolt 130+ fő a rendezvényre, na meg ugye a fészbúkon kívül is van élet (tényleg, van még élet a fészen kívül is? :D ), de gondoltam hátha nem is mindenki megy el, meg na, ki menne el, ha én nem?!... :P

Végül is, ma, a korai ebéd után elindultunk a párommal, belőttük a GPS-t, no, hát dunsztom se volt, hol is van pontosan a helyszín. :) Elindultunk a zuhogó esőből és megérkeztünk a szikrázó napsütésbe... leparkoltunk, aztán andalogtunk negyed órát (a párom szerint a hőségben cikáztunk zebrákra és házszámokra vadászva, zaklattuk a járókelőket, ugyan mondják már meg, hol a szöszben van a könyvtár, látszólag nem volt tagságiuk :( ). Végül is megtaláltuk (igen, a környék legszocibb épülete az :D).

Sorban állva :)

Ezúton is megköszönném a férjemnek, amiért nem tett megjegyzéseket arra vonatkozóan, hogy enyhén szólva kilógok a sorban állók közül :D Azt hiszem én voltam a legmagasabb, a legidősebb és a legterhesebb csajszi, akinek könyv volt a kezében :D Egy idősebb párt láttam mögöttünk, de ők már a lányukat (?) kísérték >.<

Megközelítőleg 20 percecskét álltunk sorban, nem volt tülekedés, türelmetlenkedés, rendezetten állt mindenki. A szervezők dicséretére váljon, hogy megkérdezték, szeretnék-e leülni, vagy esetleg, ha nem bírok sorban állni, akkor soron kívül beviszik a könyvem aláírni. Nos: bírtam várni :) Várandós vagyok, nem rokkant és amúgy is, ha már utaztam 40 km-t, akkor már nem az utolsó pár méteren fogok megfutamodni :-)
Sajnos elcipeltem az összes kötetem a polcról, pedig csak egy könyvet lehetett aláíratni, így apa kétségbeesetten nézett rám: most akkor nekem is be kell menni, ugye? :D Hát igen, jól ráérzett. :) Nem tudom, hogyan fogok így minden könyvet aláíratni, de kimatekozom a következő alkalomig. :)
Sajnos sokan vártak, így az a pár pillanat hamar elrepült, amit ott tölthettem, de határozottan MEGÉRTE :)
Az eredmény ^-^
Mérleg:
- 2 aláírt kötet
- 1 fáradt férj (<3)
- 1 nagyon boldog bloggerina

Szeretemazírónőmet :)

Sarah Dessen - Altatódal



Hogyan került hozzám a könyv?

- Könyvtári példány. A nagy Könyvmolyképzős gyereknapi akcióban beszereztem a Tökéletest, de gondoltam olvasnék mást is Dessentől, így kivettem. :-)

A borítóról:

- Nem igazán értek a virágokhoz (aki nálam jár, láthatja is rajtuk sajnos :( ) Szép, színes, harmatos, passzol valamelyest a Tökéletes szintén virágos borítójához.

A történet:

- Remy úgy tervezte az utolsó nyarát a főiskola előtt, hogy csak a barátnőivel tölti, szingliként bulizva át gondtalanul a hónapokat. Egyetlen tényezővel nem számolt: Dexterrel. Normál körülmények között ők sose lehetnének egy pár, Remy vagány, bevállalós, igazi "rossz kislány", Dexter pedig egy esetlen zenész. Nem egy szerelmes típus, ezért még a kapcsolatuk elején eldönti, a nyár vége előtt elmondja a BESZÉDet, az előregyártott, már-már szabadalmaztatott szakítási sablont, ami minden fiúnál beválik. Miért érzi mégis úgy, hogy most nem ez a helyes döntés?

Véleményem:

- Nagyon szimpatikusnak találtam Remy karakterét. Nem a tipikus jó kislány, iszik, bagózik, verekszik, nagy szájú és karakán. Igazi életszerű karakter, aki menekül kisvárosi élete elől, falja a pasikat, de a szívét senkinek se adja. Amikor megszületett, híres zenész apukája elhagyta őket, egyetlen dalt hagyva emlékül, az Altatódalát. Így két elve volt csupán, ne légy szerelmes és sose kezdj zenésszel. Kilépni a megszokásból, felrúgni a biztos, bevált játékszabályokat, ismeretlen terepre tévedni, levenni az álcát és csupasz szívünket kínálni nehéz döntés egy lánynak, aki előtt ismeretlen fogalom a családi harmónia, a szerelem, az állandóság. A nőknél jobban senki se tudja, milyen kemény dolog makacsnak lenni, fel nem adni az elveinket, kitartani akkor is, ha már mindenki más azt mondja, hogy kifordultál magadból. Vicces megfogalmazás, szerethető karakterek oldják a téma komolyságát, mert a szerelem nem kímél senkit, legyen az tini, vagy épp nyugdíj előtt álló.

Kiadási adatok:

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 398
ISBN: 9789632455808
Kiadás éve: 2012

(forrás: libri.hu adatbázisa)

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi - Kalauz



Hogyan került a könyv a kezembe?

- Valószínűleg sose veszem meg, ha pár hónappal ezelőtt nem olvasom el a sorozat első kötetét. Régóta terveztem, de mindig volt valami más, ami "fontosabb" volt. Az se könnyítette meg a helyzetem, hogy a könyvtárban a gyermekkönyvtári részen tárolják a sorozatot, és szinte sosincs bent egy se belőle. :D Nem értettem a sorozat körüli felhajtást, ezért, amikor megláttam az első kötetet moly.hu-n, utazókönyvként, lecsaptam a lehetőségre. Utána már mindent elkövettem, hogy elolvassam a többi kötetet is. A 8. részt előrendeltem, mint ahogyan a kiegészítő kötetet, az ominózus SZJG Kalauzt is.


A borítóról:

- Kicsit innen, kicsit onnan. A képek próbálják átölelni a nyolc kötetes sorozat részeit, színes, vidám. Kemény borítós, a vérnarancs fedlap alatt zöld színű maga a könyv. A lapok fényesek, esti olvasásnál nem túl szemkímélő, de cserébe színes illusztrációk tarkítják. Ami nem tetszett, hogy méretben nem akkora, mint a többi SZJG könyv, így kicsit kilóg a polcomról. :)


A történet:

- Kifejezetten nem beszélhetek történetről, a könyv kiegészítő, amivel az írónő az elmúlt 4 évet és az SZJG-t szerette volna lezárni. Olvashatunk a regényfolyam születéséről, leggyakrabban felmerülő olvasói kérdésekre kaphatunk választ, a nyolc kötet best of... jeleneteit válogatták össze a számunkra. Továbbá rajzokat láthatunk, hogy képzelte el az írónő a szereplőket, és kimaradt jeleneteket, elvetett borítóötleteket is megosztott velünk.


Véleményem:

 Amikor egy szeretett sorozatnak vége, szinte foggal-körömmel kapaszkodnánk még belé, morzsákra is vetődünk, csak, hogy odázzuk az érzést: vége, nincs több, ennyi volt. Ez a könyv egy lezárás, könnyes búcsú nélküli végszó. Jó volt újra elolvasni a legjobb jeleneteket, Reni levelét Cortezhez, illetve a kimaradt jelenetek közt is akadtak gyöngyszemek, bár zömében egyet tudtam érteni, hogy miért nem kaptak helyet a könyvekben. Jó volt látni a rajzokat, hogy képzelte el Laura a szereplőket (és igen, én is barnának hittem Renit, mert ugye, aki vett már sötétszőke hajfestéket, az tudja, hogy az olyan, akár a barna xD), voltak olyan szereplőkről rajzok, akiket név szerint alig ismertem fel (A-s lányok), amit hiányoltam, hogy a tanárokról nem kaptunk képet, legalább egy csoportképet... legalább Máday néniről :)
Helyesírási félreütés volt benne, illetve a 81. oldalnál a párom ferde szemmel nézett rám, amikor nekiestem a könyvemnek a kenyérszeletelő késsel (mivel két lap nem volt elvágva). Ezektől eltekintve remek kis könyvet mondhat magáénak, aki hozzám hasonlóan úgy érzi, a többi SZJG kötettel együtt, ez se hiányozhat a polcáról. :-)

Kiadási adatok:

Kiadó: CICERÓ KÖNYVSTÚDIÓ KFT.
Oldalak száma: 270
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789635398089
Kiadás éve: 2013

(Forrás: libri.hu adatbázisából)



Gayle Forman: Ha maradnék


Hogyan került hozzám a könyv?

- @MFKata könyvélménye miatt rákerestem a könyvtári adatbázisban, és bingó... :) Sajnos a könyvespolcon nem találtam sokadjára se, de meggyőztem a nénit, hogy jobb, ha ő keresi meg és nem én a gyerekkel, mert akkor korábbra hozzuk nekik a nyári leltárt ;-)

A borítóról:

- Több kiadásban is megjelent már, azon a borítón, amivel én is olvastam egy válaszutas nyíl található, amely a történetet ismerve eléggé teli találat. A későbbi kiadáson egy cselló látható, amely a főszereplő és a regény szempontjából is kulcsfontosságú. Akár csak a törött üvegcserepek. Illetve van egy harmadik borítója is, amin egy téli fa sablonos rajzolata (?) látható, egyetlen virággal. Én ezt családfa-szimbólumként értelmezném.

A történet:

Adott egy 18 éves lány, fiatal felnőtt élete küszöbén. Mindene megvan, amit csak egy tini kívánhat, kúl szülők, szerelem, remény egy szép jövőre, karrierre. Egy baleset azonban mindezt megváltoztatja. Maradjon?! Menjen?! Bárhogy is dönt, ismeretlen vizekre sodródna. El kell határoznia magát, akar-e élni, vagy könnyebb útként a halált választja.

Véleményem:

Régen olvastam már lelkileg ilyen felkavaró történetet. Hiába tudtam a fejemmel, hogy ez egy szomorú könyv, mégis sokszor mosolyt csalt az arcomra. Mia lelki vívódása leginkább a múltbéli vissza-visszaemlékezésekből tárul igazán elénk, ebből tudjuk meg milyen is volt az élete, betekinthetünk boldog és szomorú pillanataiba. Két idősíkon keresztül ismerjük meg őt, a családját, a barátait, a félelmeit, a vágyait. A döntés, ami elé kényszerül, első ránézésre egyszerű. Hisz ki a fene akarna meghalni? De aztán fordult velem a világ, és már az a kérdés járt a fejemben, hogy akarnék-e így élni. Ha volna választásom, hogy döntenék? Nehéz spoiler nélkül írni erről a könyvről... a családi háttér, a szerelmi szál, és Mia harca olyan keserédes egyveleget képez, amely kortól és nemtől függetlenül mindenkit megindít és elgondolkodtat.


Filmes hírek:
A megfilmesítés jogai a Summit stúdiónál van, remélhetőleg jövő évben (2014) kerül bemutatásra :)

Kiadási adatok:

Kiadó: CICERÓ KÖNYVSTÚDIÓ KFT.
Oldalak száma: 258
ISBN: 9789635397501
Kiadás éve: 2011

(forrás: libri.hu)

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.