Legyen Cortez 2013 Álompasija, mert Cortez: 5/5*


~ CORTEZ ~ (A.K.Á.)

Innen ismerheted: Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi sorozat

Ahol először felbukkant: Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 1. – Kezdet

Természetfeletti státusza: Nincs szüksége ilyesmire, ő enélkül is menő (100% ember)


Ő az a srác, akinek olyan a frizurája, mintha éppen most ébredt volna fel. Fülébe dugva az iPod-ja, még akkor is, ha nem is szól semmi se belőle. A zsebében folyton rezeg a BlackBerryje és teljesen hidegen hagyja, hogy a facebookos ismerőseinek száma lassan egy kisebb város teljes lakosságával felvehetné a versenyt. Sokoldalú tehetség, aki kontinensek között ingázik, évente tanul meg egy új idegen nyelvet perfektül, gitározik, énekel, gördeszkázik, rajzol, mégis laza nemtörődöm stílusával kivívja a diáktársai ámulatát és a tanárai haragját... és felkeltette egy bizonyos lány figyelmét, egy bizonyos szeptember 8-án.


Szavazz Te is Cortezre, hogy megmutassuk, az idén is ő a legjobb pasi a könyves világban :)

Ha megismernéd Will Herondale-t, Cortez aktuális ellenfelét:
http://dreamworld-books.blogspot.hu/2013/07/team-will-herondale.html






Könyves álompasik párbaja - Team Cortez !!!



Az idén is megrendezésre kerülő Könyves Álompasik Párbaján, a 3. fordulóban Cortez (A.K.Á.) (A Szent Johanna Gimi) méretteti meg magát Jace-szel, az árnyékvadásszal. Nem titkolt vágyam, hogy előbbi nyerje a küzdelmet. Hogy miért? Nos, neki nincs szüksége rúnákra vagy fegyverekre, elég egy lesajnáló pillantás, egy menő mosoly és az ellenségnek annyi. :-) Mint ahogy Reninek is elég volt egy pillanat, hogy belezúgjon:



A szavazásra 2013. 07. 17., 00 órától van lehetőségetek 18-án éjfélig. Ne feledjétek, a továbbjutása múlhat ezen!!! Aki pedig hezitálna, kire is adja le a voksát:








A képek A Szent Johanna Gimi Hivatalos Facebook oldaláról származnak. Szeretemazírónőmet...

Szobor készült Mr. Darcy-ról

Ha valaha is készült a BBC méltán népszerű minisorozatáról "legjobb jelenetek" felmérés, az a pillanat biztosan egész előkelő helyen szerepelhet a listán, amikor Mr Darcy Pemberley tavában megmártózva nedves ruhában indul a kastély felé. Ahogyan a könyv, úgy a sorozat is időtállónak bizonyult, mert lassan 20 évvel a bemutató után, most szobrot emeltek sokunk kedvencének. A szobor megformázásában az 53 éves (hihetetlen...) Colin Firth is szerepet vállalt, hogy minél valósághűbben adhassák vissza a már említett jelenetet. Nem mindennapi látvány tárul ezentúl a londoni Hyde Parkba látogatók számára, mert a Serpenine tóban kapott helyet, a 3,7 méter magas impozáns alkotás.



Szobor a Hyde park tavában
Azt hiszem sokunk videófelvétele vált szemcséssé és szétesővé a sok pillanatmegállítás és visszatekerés miatt, aki viszont olyan szerencsés, hogy ellátogathat Londonba, ebben az új látványosságban gyönyörködhet majd. :)

Mr Darcy, az 1995-ös sorozatban

Sajnos kevésbé szerencsés sorstársaimmal nekem marad a már jól megszokott látvány... na meg persze a remény, hogy majd egyszer elcsónakázhatok Mr Darcy mellett. :-)





















Kapcsolódó könyv: Jane Austen: Pride and Prejudice (Büszkeség és Balítélet)
Blogbejegyzésem:
http://reelkasview.blogspot.hu/2013/01/jane-austen-buszkeseg-es-balitelet.html

Kapcsolódó film: Büszkeség és Balítélet (BBC, 1995)
http://port.hu/buszkeseg_es_balitelet_pride_and_prejudice/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=9860&i_city_id=3372&i_county_id=1&i_topic_id=2

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.