Lakatos Levente - Bomlás


Hogyan került hozzám a könyv?

Moly.hu-n jelöltem, hogy szívesen elolvasnám, és imám meghallgatásra talált. :-)

A borítóról: 

Egyszerű fekete háttér, élőben szép, fényes védőborító van rajta. A cím felett egy meztelen nőalak, a művészi póz utalás a könyv tartalmára.

A cím: 

Sokat ötleteltem, hogy vajon pontosan mire is utalhat majd. Bizakodtam, hogy majd a könyvből megtudom, de nem így történt. Oszladozó hullára? Gátlások leomlására? Megbomlott elmére? Széteső kapcsolatokra? Egyikre se? Inkább talán mindegyikre egy kicsit...

A tartalomról:

Már a LoveClub-ban kaptunk némi infót Dr. Lengyel múltjáról, ez a kötet részben vele foglalkozik. Mit tegyen az ember fia, ha a régmúlt kísértete, cseppet sem ködszerű testi valójában betoppan hozzá és választást se hagyva kényszeríti, hogy belekeveredjen egy botrányszagú gyilkossági ügybe? Holtan találják a hírhedt aranyifjú playboyt, Kedves Flóriánt, és ezzel találgatások sora indul véget nem érő útjára. Az egyik bulvár munkatársának azonban olyan információk vannak a birtokában, amelyekkel a bűnügyi rendőrség nem büszkélkedhet. A rendőrség és a bulvár határán pedig ott áll Dr Lengyel, kriminálpszichológus.

A véleményem:

Alkalmanként olvasok erotikus könyveket, viszont a jó krimiket sem vetem meg. Már az első fejezet végén azt éreztem, hogy ez valami nagyon más lesz, mint amiket eddig olvastam, legfőképp pedig más, mint amit vártam. Nem kedvelem az Ulpius kiadó mostanában kiadott könyveit, de mivel az írótól már olvastam tavaly egy regényt, plusz több kedves ismerősöm is ajánlotta a Bomlást, így úgy gondoltam, nem lehet baj belőle, ha elolvasom. A cselekmény több szálon fut egyszerre, keveredik a jelen, a közelmúlt és a régmúlt, több szemszögből, nőiből, férfiból vegyesen látjuk az eseményeket. Ennek ellenére mégsem zavaros. Követhető, hogy épp ki merre van, a fejezetek csattanói úgy vannak kitalálva, hogy a szereplővel együtt izgulsz, hogy aztán egy másik szereplő bőrében találd magad hirtelen, így fokozva a hatást, építve fel az olvasóban a történetet. Lassan olvastam, valahogy úgy éreztem, most is úgy érzem, hogy ez nem egy olyan könyv, amit hirtelen felindulásból kell felfalni. Megkedveltem párat a karakterek közül, várom a mihamarabbi folytatást! :)

Kiadási adatok:

Kiadó: Ulpius-Ház Könyvkiadó KFT.
Oldalak száma: 442
ISBN: 9789632546919
Kiadás éve: 2013

(forrás: libri.hu adatbázisa)

Könyves Álompasik Párbaja - KÁP 2013 - Döntő Cortez vs Magnus

Kezdeném talán a legfontosabbal!


"SZABÁLYMÓDOSÍTÁS: 


A döntő párbajban nem az fog dönteni, hogy ki tud több embert toborozni vagy kinek van nagyobb rajongó tábora. Ebben a párbajban az dönt, hogy melyik karakter bír az elvetemültebb, vagy inkább leghűségesebb rajongó táborral. Ki az, akit jobban szeretnek a "hívei". Ezúttal NINCS SZAVAZÓ LIMIT! Nincs IP vagy cookie kizárás, vagy hasonlók. Addig nyomogathatjátok a szavazó gombot, amíg csak bírja az ujjatok (és a rendszerünk)."

 Ezzel kapcsolatban a véleményem inkább megtartom magamnak és nyomkodom a szavazógombot, tegyetek Ti is így, mert nekünk Cortez: 5/5* :-)

Aki még nem ismerné:
"-Érdekel, hogy mivel idegesítettél fel már az első naptól kezdve? - suttogta halkan.
-Igen. - bólintottam bele a vízbe az állammal.
-Oké. Idegesített, hogy nem köszöntél. Idegesített, hogy jól elvoltál. Idegesített, hogy nem röhögtél azon, amin mi röhögtünk. Idegesített, hogy csak olvastál, és semmi más nem érdekelt. Idegesített, hogy kedvelted Neményit és jól érezted magad vele. Idegesített, hogy előttem ültél. Idegesített, hogy láttalak a szünetekben az udvaron. Idegesített,hogy amikor nem láttalak kerestelek. Idegesített, hogy tetszettél. Idegesített, hogy olyan lánynak tűntél, aki soha nem foglalkozna velem. Aztán rohadtul idegesített, hogy beléd estem. - fejezte be halkan, én pedig tágra nyílt szemmel néztem rá.
-Ez mikor történt? - kérdeztem vékony,még számomra is ismeretlen hangon.
-Folyamatosan." A Szent Johanna Gimi 8. - Örökké



Szóval lehet vadul nyomkodni a szavazógombot :)








A karakter rajz A Szent Johanna Gimi - Kalauz kötetéből származik, Martos Júlia készítette.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.