My Weekly Boyfriend ~ Week 7

Miután több, mint egy évig élvezhettem a társaságát Folt Ciprianonak a Csitt, Csitt sorozat kapcsán, így a sorozat zárókötetét olvasva őt választottam a múlt heti pasimnak. Hogy miért is? Ki ne akarna magának egy bukott angyalt, aki  mindig felbukkan, ha baj van, és képes szavak nélkül, gondolati síkon beszédbe elegyedni velünk?

- Megláttalak, és melletted akartam lenni. Azt szerettem volna, hogy engedj magadhoz. Úgy akartalak ismerni, ahogy senki más. Akartalak, mindenestől. (Becca Fitzpatrick: Finale - Végjáték)

Neve: Folt (Patch) Cipriano
Családi állapota:  kapcsolatban, párja: Nora Gray
Faji besorolása: bukott angyal
Lakhelye: A Delphic vidámpark alatti labirintusrendszer
Érzékeny pontja: a kitépett szárnyainak a csonkja
Hobbija: billiárdozás
Amit én is el bírnék viselni: ha megszólalna a fejemben suttogva: "angyalom"

Be my Valentine... avagy mit nézz, olvass, ha még nem unod a szirupot



Kis csokorba gyűjtöttem pár kedvenc szerelmes-romantikus olvasmányomat és DVD-met, hátha valaki kedvet kap hozzájuk Bálint-nap alkalmából.

Íme a könyvek, amikhez már csak egy forró tea és finom csoki kell:



1. Jane Austen: Büszkeség és balítélet
2. Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
3. Polly Shulman: Rajongás
4. Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
5. Emily Brontë: Üvöltő szelek


És a filmek:



Titanic
Ház a tónál
Angyalok városa
Szerelmünk lapjai
50 első randi
A szerelem hálójában
Örök kaland
Bridget Jones naplója
Pár lépés a mennyország
Emlékezz rám!
Séta a múltba
Igazából szerelem
Holiday
Nász-ajánlat
Ollókezű Edward
P.S. I love you
Gettó milliomos
Hideghegy
Csak szex és más semmi
Szökőhév
Sztárom a párom
Kate és Leopold

Ahhoz képest, hogy eredetileg csak 5 filmet akartam ajánlani, kicsit elszaladt velem a ló :D

A lényeg, hogy akár párban, akár félben-egészben, de érezd jól magad ma is!



OSCAR-ra várva 3...



A legutóbbi Oscarral kapcsolatos bejegyzésemben kilátásba helyeztem, hogy újranézem Leonardo DiCaprio korábbi Oscar-gyanús filmjeit. Az első ilyen filmem a Gilbert Grape lett.

Egy "akkor és most" fotó Leonardo DiCaprioról




Amikor még csitri kétcopfos voltam (bár ez még mostanában is sűrűn megesik velem), nagy port kavart a fiatalember a mozivásznon. Tinilányok bálványozták (köztük én is) a Romeo és Júlia, valamint a Titanic bemutatása után, és mint ilyenkor szokott lenni, elő kellett ásni a régi filmjeit. Bújtuk a videotékát és a tv-műsorújságot, így bukkantam rá a német RTL2 adásán a bejegyzésem tárgyául szolgáló filmre valamikor 1998-ban. Nagy buzgalommal néztem meg, és habár a német nyelvtudásom akkor is silánynak volt mondható, ahhoz nem kellett nyelvtudás, hogy értsem magát a filmet. A kisvárosokra jellemző tulajdonság: mintha megállt volna az idő. Minden nap egyforma, senki se érkezik, kevesen távoznak, azok is leginkább koporsóban. Kitörésről nem is álmodhatsz, ha te vagy a legidősebb testvér, aki eltartja a családot. Így ismerjük meg Gilbertet, aki habár még maga is szinte gyerek, felelősségteljesen kell viselkednie minden helyzetben. Szinte állandóan körülötte lebzsel a 18 éves szellemileg visszamaradott öccse Arnie, akit a fiatal Leo alakított, teljes átéléssel. Számtalan alkalommal döbbentem le, hogy mennyire hihető az alakítása és mennyire átélte a szerepét, pedig alig volt többel idősebb az általa megformált karakternél. Mégis tudatosan készült a szerepre, mentálisan sérült és autista gyerekekkel foglalkozó intézetekben leste el a rájuk jellemző mozdulatokat, mimikát és hangokat. Ezeket a tapasztalatait felhasználva tette valóssá Arniet a vásznon is. Már ekkor tudta, hogy nem akar megmaradni a szépfiú imázsnál, többet akart, bizonyítani akart. Nekem bizonyított is.

Nézd meg te is Arnie legjobb pillanatait:


My Weekly Boyfriend ~ Week 6

Adós maradtam a múlt heti pasimmal, sajnos a hét második felére WiFi-mentes övezetbe kerültem, amellett, hogy a nátha, a levertség, a fáradtság, a fejfájás hamisítatlan jelei ütköztek ki rajtam csütörtöktől (nem kellett volna az a gyümölcsös sör a hűtőből...). De amint eszembe jut Owen, semmi bajom, kidugom a fejem a papírzsebkendő-kupac alól és csak sóhajtozom.

Tejfölszőke félhosszú haja és delejes tekintete elől nincs menekvés...


„So you're not as much of a badass as you would first appear.” He laught. „I'm not a badass at all. I'm just a guy with the key.”

Neve: Owen Buckley
Családi állapota: egyedülálló
Lakhelye: NY, Manhattan, a 72. utca és a Broadway sarkán, az alagsorban; majd hippiként járja az államokat
Lakótársa: az édesapja
Életkora: 17
Jövőképe: csillagászatot tanulni egy nívós egyetemen
Ha ajándékot kellene neki venni: okostelefon
Legcukibb tulajdonsága: a képeslapok
Amit én is elbírnék viselni: beragadni vele pár órára egy liftbe...

Mit hozott a Január 2014-ben?



Miután karácsony annyi könyvet hozott a polcaimra, a január már ennél sokkal szerényebbre sikerült beszerzések terén. Magam is meglepődtem, hogy mennyire. Igaz, hogy több volt betervezve, de ezekkel elcsúsztam február elejére, no de sebaj, tele vagyok olvasásra váró könyvekkel :). De lássuk is, mennyi az annyi:



Új szemem fénye, a Jane Austen gyűjteményem ékessége lett ez a megkésett karácsonyi ajándék, ami olvasáson kívül jó lehet még súlyzónak is. De hiszen kedvenc könyves szállóigém: 
"I like big books and I cannot lie."
Gyönyörű aranyozott lapszéleivel és gazdagon díszített bőrkötésével fenséges látványt nyújt, párom szavaival élve "ez a legszebb könyved". A regényeket azt hiszem nem kell bemutatni (ha mégis, akkor megtalálhatóak a korábbi blogbejegyzéseim között).


A második könyvecske a polcon szintén egy kedvenc írónőm új (nálunk új) regénye, Kerstin Gier: A fiúk olyanok mint a rágógumi. Ez a Könyvmolyképző kiadó Bíbor pöttyös sorozatában jelent meg, és leginkább a célközönség, a tizenéves korosztály fogja majd szívébe zárni, de nekem, mint örökifjúnak (muhaha) is legalább akkora élményt nyújtott. Rövidsége ne tévesszen meg senkit, könnyed, fiatalos, és zsebkendő legyen bekészítve, mert én könnyesre röhögtem magam rajta.

My Weekly Boyfriend ~ Week 5

Teltek múltak a napok, az előző bejegyzésem óta, de nem találtam magamnak megfelelő pasit. A párválasztó és Az elit olvasása közben Aspen és Maxon közel álltak a szívemhez, de azt hiszem a két pasit össze kellene gyúrni, hogy egy valamire való kijöjjön belőlük... Tegnap viszont kisütött a nap a könyves pasik égboltján és jött DAY (sorry a gyenge szóviccért és a giccses hasonlatért xD). Daniel Altan Wing, egy szőke, hosszú hajú, kicsit mongoloid vonásokat hordozó 15 éves srác, aki Jack Bauert meghazudtoló mutatványokkal űz gúnyt az Amerikai Köztársaságból. A könyvet nem sokkal a megjelenés után beszereztem, mert sokan dicsérték, de mostanában csalódtam az ennyire ajnározott könyvekben, ezt viszont tényleg alig tudtam letenni (hajnalban is azt hiszem kiesett a kezemből :D )


"– Még sose kérdeztelek a becenevedről. Miért pont Day? 
– Minden nap azt jelenti, hogy újabb huszonnégy órányi lehetőséged van. Minden nap azt jelenti, hogy megint megtörténhet bármi. A pillanatnak élsz, és meghalhatsz egy szempillantás alatt, ezért aztán épp elég, ha egyszerre csak egy nappal törődsz."

Neve: Daniel Altan Wing, beceneve: DAY
Családi állapota: egyedülálló
Különlegessége: a közvélemény és a kormány szerint meghalt, kétszer is:)
Lakótársa: az utca az otthona, folyamatosan mozgásban van, állandó társa Tess, egy árva lány, aki a "nyakán maradt"
Nemzetisége: amerikai, de igazából törvényen kívüli
Amit sose venne le: a medál, amit az apukájától kapott
Hobbi: csajozás, a kormány bomlasztása
Legcukibb tulajdonsága: a magabiztossága, ahogy a családját és a barátait védelmezi
Amit én is el bírnék viselni: ha letépné magáról az ingét, hogy ellássa a sérüléseimet :D
Mit fogok tenni a következő 5 percben: lekapom a polcról a Prodigy-t........................

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.