Csillagainkban a hiba - új trailer



Új gyöngyszem a könyv és a film rajongóinak :) Kicsit több, kicsit hosszabb, mint legutóbb, de nagyon fokozza a várakozást!!! :)

Üdv: Reelka

Teleszkóp - Leonardo DiCaprio



Kellemes meglepetésként ért, hogy a beharangozott nagyon hosszú alkotói szünet mégse lesz "annyira" hosszú Leónál. Két év alatt 3 filmet forgatott, így most feltöltődik, hogy ősszel gőzerővel vágjon bele a The Revenant című Michael Punke regény megfilmesítésébe. Továbbá lehet, hogy ezentúl az alma lesz a kedvenc gyümölcsöm, mert hogy felröppent a hír, hogy esetleg az Apple alapítójának, Steve Jobs-nak a szerepére is felkérhetik. Ezzel a filmmel kapcsolatban még rengeteg a "ha" és a kérdőjel. De figyelő szememet továbbra is célra tartom :)

Üdv: Reelka

Leo addig is pihen :)

My Weekly Boyfriend ~ Week 17


 Végre, hozzám is megérkezett a tavasz, és kiolvadt jégszívem, ami az elmúlt hetekben könyves pasi nélkül árválkodott. Senki se tudta úgy megdobogtatni, mint Augustus Waters...

Szeretlek jelen időben…


Hogy ki is ő? Ismerjük meg kicsit jobban.

Neve: Augustus "Gus" Waters
Életkora:  17
Állampolgársága:  amerikai
Státusza:  KKM, vagyis kóros képlettől mentes
Családi állapota:  kapcsolatban, barátnője Hazel Grace Lancaster
Legjobb barátja: Isaac
Lakótársai: A szülei
Érzékeny pontja: a lábcsonkja
Hobbija: videójáték, olvasás
Amit én is el bírnék viselni: ha azt mondaná nekem: oké.
Ansel Elgort, mint Gus a Csillagainkban a hiba című mozifilmben


John Green: Csillagainkban a hiba



Képzelt beszélgetés az íróval:

RV: Dolgozol most valamin?
JG: Van egy-két ötletem...
RV: Remélem szórakoztató műfajban!
JG: Igazából a rákról fog szólni...
RV: Ohhhh. Mi az alaptörténet?
JG: Nem dolgoztam még ki teljesen, a főhős rákos lesz, majd beleszeret egy menő srác. Viszont a helyzet reménytelen.
RV: Úgy, mint Nicholas Sparks regényében? A leghosszabb útban?
JG: WTF??? *kjhfkedknsnfkjaslfcxmcdsfdsjvcascnsdjfhedfcns* Még nem dolgoztam ki teljesen. Talán mindkét szereplő beteg lesz és egymást támogatva szeretnek egymásba.
RV: Ó!!! Majd meggyógyulnak?
JG: Vagy nem...
RV: Ez egy igazán szomorú történet lesz...

Az örökkévalóságot adtad nekem a megszámozott napokban, és én hálás vagyok érte.


Véleményem: 

Még csak most ismerkedek a szerző munkásságával, de azt hiszem állíthatom, hogy hamarosan a többi megjelent könyvét is el fogom olvasni. Ez a könyv brutális őszinteséggel ír a lét és a nem lét fájdalmáról, szerelemről, magányról, reményről, kilátástalanságról. Ez a könyv egy atyai pofon a fotelok kényelmében szemlélődő olvasók számára: ébredj, élvezd az életet! És én hálás vagyok ezért a kapott pofonért.


Filmes hírek:

A 20th Century Fox jóvoltából hamarosan láthatjuk majd a mozikban, Shailene Woodley és Ansel Elgort főszereplésével (mindkettejüket A Beavatott című moziból ismerhetjük). Júniusra várható, szóval ha szeretnél megismerni egy különleges, minden tekintetben hétköznapinak nem mondható szerelmi történetet, olvasd el a könyvet még a mozi előtt :)

A film hivatalos trailere (könny szökött a szemembe!!!):



Szeszélyes tavasz, avagy a megtréfált blogger esete

Több kedves ismerősöm is arról számolt be márciusban, hogy bizony tavaszi fáradtság lett rajtuk úrrá és maximum állva tudnának olvasni, mert amint vízszintesbe kerülnek, azonnal majd leragad a szemük, és teljesen mindegy milyen jó könyv van a kezükben. Így történhetett, hogy márciusban öt könyvet sikerült elolvassak. Szegényes, sovány, tudom-tudom. Miután előre láttam szomorú sorsom, próbáltam biztosra menni. Olyan könyveket akartam olvasni, amelyek biztos befutók lesznek. Nem sikerült. Valami eltört bennem? Mi a baj velem? Feltettem magamnak a kérdést, de nem találtam rá választ.


És most lássuk, mi volt az az öt olvasmányom, amely nem hozta a tőle elvárt szintet:

A soha határában imádtam Andrew-t. Egyszerűen olvadoztam és alig vártam, hogy elolvashassam a folytatást. De a könyv eleje unalmas volt, Andrew teljesen más ember lett, mintha kicserélték volna és csak a neve maradt volna meg. A történet közepén volt egy-két reménysugár, hogy van még itt izgalom, ne írjam le a sztorit teljesen, de aztán... vége lett. o.O Összecsapottnak éreztem az utolsó fejezeteket. Az epilógus már csak idegesített. :(











Kicsivel volt csak jobb itt a helyzet, mint Az örökké határa esetében. Négyes karaktere számomra addig volt vonzó, amíg Négyes volt és nem Tobias. Ebben a kötetben pedig inkább csak gúnynévként használták már egymás között Trissel. Kevés volt a közös jelenetük, de azok jól sikerültek. Tudom, valahol sorsszerű egy sorozatnál, hogy a színvonal ingadozó, így most nagyon várom a harmadik kötetet, de ugyanakkor félek is tőle.










Néhány ismerősöm annyira olvadozott Kale-ért, hogy gondoltam, ez kell nekem most. Ha a folytatások nem jöttek be, akkor majd egy új regény megtöri ezt a márciusi átkot. A történet szuper!!! Nem akarok elrettenteni senkit tőle, mert tényleg jó, bár mostanában olvastam hasonló témában könyveket. De Kale, mint pasi. Számomra nagyra nőtt gyerek volt szinte végig. Az utolsó 30 oldalig bevallom sokkal jobban odavoltam Alexért, ő meg a könyv végén dőlt kardjába... így ültem én két szék közé.










Arany Pöttyösben még nem csalódtam, igazából ezzel is csak az volt a bajom, hogy a könyv első fele nyögve nyelősen ment, a második fele meg szinte egy szuszra. Lassan pörögtek fel az események.












Nagy reményt fűztem a Sötét erők trilógia befejező részéhez, az első két kötete nagyon tetszett. Viszont orvul becsapva éreztem magam, mert a romantikus szálon nem azt kaptam, amit vártam, sajnos ez már jó pár sorozattal megtörtént velem, hogy rossz shipnek szurkolok.
















Beszerzés fronton se törtem élre. Amivel gazdagodtam: Akkor szakítsunk Leiner Laurától. 

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.