I can't wait... Gayle Forman: Csak egy nap, Just one year, Just one night



Miután elolvastam a Csak egy nap utolsó fejezetét, átkapcsoltam zombiüzemmódba. Hiszen nem érhet ott és akkor véget egy könyv?! Azonnal válaszokat akartam a felmerülő kérdéseimre és nem bírtam várni, így az amazonon beszereztem a lelki nyugalmamat.

A történet ott kezdődik, ahol Lulu és Willem napja véget ér, és sorban kaptam meg a válaszokat. Csapkodtam a homlokomat, mintha szúnyoginvázió lett volna, és a legváratlanabb pillanatokban sóhajtoztam és óóó-ztam. Ha azt hiszed Lulunak kemény éve volt azután a nap után, akkor várd csak ki, amíg megtudod mi minden történt Willemmel. De ez a könyv is szemét módon Willem ajtajában ért véget.



A lezáró Just one night novella kicsit összefoglalja a két regényt, hiszen sok idő telt el a megjelenésük óta és sok minden történt is a szereplőkkel, sok emberrel ismerkedtek össze, sok helyen megfordultak. Tökéletes befejezése ennek a szép, de viszontagságos szerelmi történetnek.

A gondolatom azóta Párizs és Amszterdam körül forog. Elvarázsolt...

Már nem kell sokat várni és érkezik az írónő If I stay (Ha maradnék) könyvének adaptációja.

Nézz bele, imádnivaló...



Üdv:
Reelka

Júliusban várom

Ebben a hónapban is kiemelnék egy-egy általam nagyon várt könyvet, mozifilmet, dvd-megjelenést.

Könyv:

Jus Accardo: Toxic – Mérgezés (Denazen #2)

Várható megjelenés (az Elit team számára):
július 15.


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mikor a Sumrun éjszakáján egy Hatos megmenti Kale életét, figyelmezteti, hogy ennek következményei lesznek. Egy csere. Valamit adniuk kell a fiú visszanyert életéért cserébe. De Dez nem is sejtette, hogy épp azt az egy dolgot veszíti majd el, amiért bármit megadna… És nem elég, hogy Dez elveszíti Kale érintése elleni immunitását, az a Hatos, aki segít megtanítani Kale-nek, hogyan tudja irányítani a képességét, az első pillanattól kezdve odavan a srácért. Jöhet még ennél is rosszabb? Igen, Jade meg tudja érinteni Kale-t. De most a csábító Dez legkisebb problémája.

Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Vörös Pöttyös

Mozi:

A helyi kis mozink vetíteni fogja a Csillagainkban a hibát, így nézzétek el nekem, de másra se tudok gondolni. :) Leírás és trailer itt található.

DVD/ BD

Non-Stop
(amerikai-francia akcióthriller, 106 perc, 2014)




Főszereplők:
Liam Neeson (Bill Marks)
Julianne Moore (Jen Summers)

Történet:
Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York és London közti non-stop járaton. Egy átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap: 20 percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy megadott bankszámlára. Egyedül Marks az, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a teljes legénység meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani az káosz uralta helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket: az FBI, az Interpol, és még a Fehér Ház is azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a non-stop járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

Trailer:



Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Megjelenés: Július 2.

Egy hónap a Vörös Pöttyök jegyében



Sokkolt, hogy az idén (is) mennyi új Vörös Pöttyös könyv került kiadásra. Habár rengeteg könyvüket olvastam már, mégis úgy érzem, még van mit pótolnom. Ezért két hónapja, egy beszélgetés során MF Katával és Brenával arra jutottunk, kellene egy egész hónap, amikor csak a Vörös pöttyös könyveknek hódolnánk. Az elhatározásunkat tervek követték, osztottunk-szoroztunk, listákat készítettünk. Július elsején pedig belevágunk.

Személy szerint a magánkönyvtáramban lévő kiadványokat részesítem előnyben, illetve azokat, amelyeket kölcsönben kaptam innen-onnan.

A részletes listát itt találjátok, ezeket olvasnám terv szerint egy hónapon keresztül (avagy tovább, ha nem sikerül addig végeznem velük). Tehát ebben a hónapban se leszek tétlen, a figyelemre érdemesekből természetesen bejegyzést is írok majd. Az első olvasmányom a Lola és a szomszéd srác lesz, amely egy friss megjelenés a Könyvhétről.

Szorítsatok, hogy kitartsak :)

Üdv:
Reelka

Mit hozott a Június 2014-ben?!


Elérkezett egy újabb hónap vége, eseménydús volt, ami a könyvmegjelenéseket illeti :-) Jött a Nemzetközi Könyvhét, amelyen a  legtöbb kiadó szuperebbnél-szuperebb könyvekkel rukkolt elő.

Nézzük, mivel gyarapodtam :)


A Könyvmolyképző általam leginkább várt könyve, a Lola és a szomszéd srác volt. Stephanie Perkinstől az Anna és a francia csók nagyon magával ragadott év elején, kíváncsi vagyok, hogy meg tudja-e ismételni a hatást.

A Nevermore - Soha már című szintén Vörös Pöttyös könyvet nem a könyvhéten szereztem be, hanem a moly.hu piacterén, egy megunt könyvemet cseréltem el érte. Első ránézésre vaskos kötet, és fél szemmel a fülszövegbe is belelestem. Edgar Allan Poe, hmmmm... :) Ági barátnőmnek mindenképp meg fogom majd mutatni ezt a könyvet, mert a hollós fickó most nagy kedvence :-)

A Maxim kiadó újdonsága, a már általam eredeti nyelven olvasott Létezik térkép a szerelemhez? című könyve, Jennifer E. Smithtől. Rajongok érte :) Véleményem a könyvről itt olvasható.

Már javában tombolt a könyvhét, amikor MF Kata felhívta a figyelmem arra, hogy terjed a hír, a Pongrác kiadó suttyomban kiadta az Incarceron folytatását, a Sapphique-t, egyenlőre limitált példányszámban. Így ő is bekerült a szatyromba :)


A továbbiakban szeretném még elolvasni ezeket a könyveket is, amelyek szintén mostanában jelentek meg:



Igyekszem mihamarabb megszerezni és véleményezni ezeket a könyveket :)

Üdv:
Reelka

Miről álmodjunk Szent Iván éjjelén



Június 21-24 tájára esik minden évben a nyári napforduló, amikor is a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka az évben. A régi kultúrákban ehhez az eseményhez mesék, mondák, legendák kapcsolódtak, melyeknek hősei legfőképp tündérek, koboldok, vagy boszorkányok voltak. Ennek kapcsán ajánlanék néhány olvasmányt, amelyekkel te is a varázslat részese lehetsz.

Íme a kínálat:



William Shakespeare: Szentivánéji álom 

A legtöbb modern "tündéres" könyv merített ihletet belőle.

Fülszöveg:

A csaknem két évszázados belső fejlődés után a 16. században csodálatos pompában felvirágzó angol reneszánsz színműirodalom egyik legszebb darabja a Szentivánéji álom, amely a klasszikus mitológia, a néphit, a vallás, a polgári gondolkodás, s lényegében az érlelődő új filozófia naiv elemeit forrasztja csodálatos egységbe egy naivul groteszk tündérjáték keretében. Ez a darab is – a színreállítás mindenkori igényeinek megfelelően – számtalan értelmezésben ismert. Nálunk Arany János fordítása számít „klasszikusnak” – a könyv ezt a fordítást közli, Takács Ferenc előszavával. Shakespeare e korai komédiája 1594-96 táján íródott, valószínűleg egy főúri esküvő alkalmából tartott előadásra. Erről szól maga a darab is, a szerelemről, a házasságról, a szenvedélyről, az akadályok legyőzéséről. A Szentivánéj egyetlen hatalmas nászéjszaka. A „váltott gyermek”, az a bájos apród, akin kitör a háborúság a tündérkirály és tündérkirálynő között, noha maga nem jelenik meg a színen, minden kergetőző, űzekedő szerelmesnek jelképe lehet. Hiszen mindenki váltott gyermek itt, s szüntelen váltakozásban gerjednek egyért s taszítják el a másikat, hogy Puck gonosz varázslatára minden megforduljon, majd jótékony varázslatára az éj végére valahogy minden mégis összerendeződjék.

Kiadó: Könyvmolyképző

Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Fülszöveg:

Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.

Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.

Kiadó: Könyvmolyképző

Karen Marie Moning: Keserű ébredés

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.

A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében.

A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre fi gyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet.

Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk.

Kiadó: Kelly

J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura 

Fülszöveg:

A Gyűrűk Ura tündérmese. Mégpedig – legalábbis terjedelmét tekintve – alighanem minden idők legnagyobb tündérmeséje. Tolkien képzelete szabadon, ráérősen kalandozik a könyv három vaskos kötetében – vagyis abban a képzelt időben, mikor a világ sorát még nem az ember szabta meg, hanem a jót és szépet, a gonoszat és álnokot egyaránt ember előtti lények, ősi erők képviselték. Abban az időben, mikor a mi időszámításunk előtt ki tudja, hány ezer, tízezer esztendővel a Jó kisebbségbe szorult erői szövetségre léptek, hogy a Rossz erőit legyőzzék: tündérek, féltündék, az ősi Nyugat-földe erényeit őrző emberek, törpök és félszerzetek, erdő öregjei fogtak össze, hogy a jó varázslat eszközével, s a nagy mágus, Gandalf vezetésével végül győzelmet arassanak, de épp e győzelem következtében elenyésszen az ő idejük, s az árnyak birodalmába áthajózva átadják a földet új urának, az emberfajnak. Különös világ ez az emberfölötti – vagy emberalatti – lényekkel benépesített Középfölde. Anyagi valósága nincs. Baljós, fekete várai, csodás fehér tornyai, fullasztó, sűrű erdei, gyilkos hegyei, sötét mélységei gondoskodnak róla, hogy egy pillanatig ne érezzük magunkat a fogható valóság közegében. Különös, hisz ebben a mesevilágban, ahol oly ékesen virágoznak a lovagi erények, véletlenül sem találkozunk az emelkedett eszményeket hirdető kora középkori lovagvilág fonákjával, az eszmények máza alatt a könyörtelen társadalmi tagozódással, elnyomással, nyomorral, létbizonytalansággal; ebben a külsőre feudálisnak tetsző világban jó is, rossz is vele születik a szereplőkkel, ott rejlik a szívük mélyén; a könyv személytelen szereplője a morál, az pedig kiben-kiben belső parancs. Göncz Árpád

A mű első megjelenésének ötvenedik évfordulója alkalmából alaposan felújított angol kiadás nyomán mi is gondos ellenőrzésnek vetettük alá a könyvet, ennek eredménye ez az indexszel és újrarajzolt térképekkel ellátott, pontosabb magyar szöveg. Reméljük, minden Tolkien-rajongó örömét leli benne.

Kiadó: Európa

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón

Fülszöveg:

Az ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.

Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.

A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.

Kiadó: Könyvmolyképző

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő

Fülszöveg:

Minden gyerek hisz a tündérekben, a sárkányokban és a lányok segítségére siető lovagokban. Emesének édesanyja mesélt róluk; megígérte, hogy megmutatja neki a másik világot, márpedig az ígéret köti a tündéreket. És Anya tündér volt.

Emese nem hitt bennük, amióta Anya eltűnt. De már maga sem tudja, mi is az igazság.
Végül mégiscsak eljön érte egy lovag, ám korántsem azért, amiért hitte.

A tündérek ólomerdejében rá kell jönnie: az is eladná, aki a legjobban szereti, a hős lovagoknak pedig nincs szívük. És akkor még nem is találkozott a családjával…

Bár mese lenne!

Kiadó: GABO

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen 

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Lenyűgözően szórakoztató… A legmagasabb színvonalú letehetetlen könyvek közé tartozik, és az első oldalától az utolsóig izgalmas olvasmány” – Chattanooga Times

Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér – Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul.
Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul…
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk 1743. évében.
Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet…továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

Kiadó: Könyvmolyképző

Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja 

Fülszöveg:

Meredith Gentry az Amerikai Tündér Hercegnő. Jelenleg azonban Los Angelesben dolgozik természetfeletti ügyekre specializálódott magándetektívként. Nagynénje, a Levegő és Sötétség Királynője egy napon érte küldet, és Merry akarata ellenére hirtelen ismét az események sűrűjében találja magát. A feladat egyszerű: élveznie kell a leggyönyörűbb, halhatatlan férfiak társaságát. Siker esetén jutalma a korona és az élete. Kudarc esetén a halál…

Kiadó: Agave

Cyn Balog: Fairy Tale – Tündérszerelem

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Morgan Sparks és Cam Browne szerelme az égben köttetett. Születésüktől fogva a legjobb barátok, mindent elmondanak egymásnak, és ó, igen – teljesen odavannak egymásért. De egy héttel közös tizenhatodik születésnapi banzájuk előtt minden megváltozik. Cam esetlen unokatestvére, Pip beköltözik, és Cam távolságtartóvá válik. Morgan le van sújtva, mikor úgy tűnik, valaha tökéletes barátja eltávolodik tőle. Mikor Morgan válaszokat követel, döbbenten fedezi fel a távolság okát. Nem egy másik lányról van szó – egy másik világról. Pip azt állítja, hogy Cam egy tündér. Nem, komolyan. Egy tündér. És most a népe azt akarja, hogy Cam visszatérjen a világukba és elfoglalja az őt megillető helyet, mint Tündérország Királya. Morgan eltökéli, hogy maga mellett tartja Camet és azt tervezi, hogy átejti a tündéreket. De ahogy Cam változik, egyszer s mindenkorra el kell döntenie, hogy tényleg ő-e a végzete, és hogy „tökéletes” szerelmük kiállja-e a bizonytalan jövő próbáját.

Kiadó: Könyvmolyképző

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella

Fülszöveg:

Ha egy mesebeli bárókisasszony szép, okos és ráadásul gazdag – mi híja lehet a boldogságának? Óh, nagyon is sok, mert Ella minden adományok tetejébe születésekor varázslatos ajándékot kap Lucindától, a jóindulatú, de roppant meggondolatlan tündértől – az örök engedelmességet! Ha valaki azt parancsolná, hogy három napig ugráljon fél lábon, meg kellene tennie, de még azt is, ha történetesen azt a parancsot kapná, hogy vágja le a tulajdon fejét! Hogyan védekezik a talpraesett és szerencsés adottságai mellett még jó humorral is megáldott leányzó az átoknak bizonyuló ajándék ellen, hogyan igyekszik megszabadulni tőle, és hogyan jut el a manók, tündérek, hús-vér, jó és rossz emberek, derék óriások és gonosz orgok között.. Ugyan hová? A boldogtalansághoz? A boldogsághoz? Megtudjátok az amerikai írónő minden oldalon újabb meglepetéssel szolgáló, élvezetesen modern meseregényéből – a mesebeli hősnővel szinte egyidős iskoláslány fordításában.

Kiadó: Geopen


Amennyiben nincs kedved olvasni, de kimozdulni se, akkor mivel ma van a Múzeumok éjszakája, így ajánlom neked az Éjszaka a múzeumban című filmet :)




Szereplő(k):
Ben Stiller (Larry Daley)
Robin Williams (Theodore Roosevelt)
Dick Van Dyke (Cecil)
Carla Gugino (Rebecca)
Mickey Rooney (Gus)

Miután megint felsül az új zseniális ötletével Larry, a nagy álmodozó, kénytelen karácsony előtt munkát keresni. A Természetrajzi Múzeumba szegődik éjjeliőrnek. Már az első éjszaka elképesztő élményben van része: rémülten látja, hogy a múzeumban elszabadul a pokol, amikor az őskori szörnyek, vadállatok és történelmi figurák egymás után életre kelnek. A zűrzavaros éjszakát csak az egykori elnök, Theodore Roosevelt segítségével sikerül túlélnie. Ám a lehetőség, hogy kirúgják az állásából, és csalódást okoz a kisfiának, megsokszorozza erejét. Larry harcot indít a múzeum megmentéséért.

Üdv és varázslatra fel :)

Reelka









Boszorkányosan jó történetek a péntek 13-ai telihold idejére



A mai nap többszörösen is különleges, egyrészt péntek van, a hét utolsó napja. Jön a hétvége, amikor legtöbbünknek kijut a szabadidőből, amit olvasással, filmezéssel tölthetünk el. Másodszor péntek 13 van, amit a néphiedelem a balszerencsével társít gondolatban. Ha mindez kevés lenne, telihold is van. Éljenek a vérfarkasok, kivéve, ha fekete macska után szaladnak.

Eme rettenetek idejére ajánlanék olvasnivalókat, van itt minden, szellemek, vámpírok, zombik, halottidézők, boszorkányok, vérfarkasok, pszichopaták, őrültek...


Maggie Stiefvater: Shiver – Borzongás

Fülszöveg:

Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül.
Sam két életet él: a nyárban és a télben…
Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete.
Az ő farkasa! Csak ő lehet!
De a tél itt van a nyakukon…

Hagyd, hogy Maggie elbűvöljön a meséjével!

Szeretni fogod.

Kiadó: Könyvmolyképző

Laurell K. Hamilton: Bűnös vágyak

Fülszöveg:

„Anita Blake szúr, mint a kihegyezett karó, és kemény, mint egy ezüst pisztolygolyó”
Olyan világban élünk, ahol a legfelsőbb bíróság döntése alapján a vámpírizmus megengedett. Ahol a halottkeltőnek lenni hétköznapi foglalkozás. Ahol a természetfeletti ügyeket a rendőrség különleges osztaga kezeli. Ahol mindennapos dolog, ha az ember zombikba, vagy patkányemberekbe botlik St. Louis-ban valaki vagy valami gyilkolni kezdi a város legerősebb, leghatalmasabb vámpírjait. A rejtély felderítéséhez a vérszívók kénytelenek külső segítséghez fordulni. Ő Anita Blake. A legdögösebb halottkeltő és vámpírvadász a városban: Azt hitte, már mindent látott, de ez az ügy még neki is okoz meglepetéseket.

Laurell K. Hamilton regénysorozata Anita Blake főszereplésével.

Kiadó: Agave

Rachel Hawkins: Hex Hall

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Három évvel ezelőtt Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány. Ebből jó pár kalamajka keletkezett. Anyja, aki nincs megáldva boszorkányképességgel, mindenben segíti őt, de csak akkor értekezik Sophie apjával, akit a lány szinte csak fényképről ismer, amikor nagyon szükséges. De amikor Sophie bűbája nagyon rosszul sül el a szalagavató bálon, és túlságosan magára vonja az emberek figyelmét, apja az, aki úgy dönt, büntetést érdemel: ezért a Hex Hallba, egy elzárt nevelőotthonba kerül, mely a rossz útra tért Prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csudabogár-tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhet: három erős, szupermodell-kinézetű ellenség, egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelem, egy ijesztően követő kísértet, és egy szobatárs, akiről kiderül, hogy a suli leggyűlöltebb diákja, és ráadásul vámpír. De a legrosszabb akkor jön, amikor Sophie rádöbben, hogy egy titokzatos ragadozó támadja meg a diákokat, és egyetlen barátja az elsőszámú gyanúsított.

Egyre több lesz a vérfagyasztó rejtély, és Sophie kénytelen felkészülni a legnagyobb fenyegetésre: egy ősi, titkos társaság egyetlen célja, hogy elpusztítsa a Prodigiumokat – de különösen őt.

Kiadó: Könyvmolyképző

Sarah Addison Allen: A csodálatos Waverley-kert

Fülszöveg:

A magas fallal körülvett kertben, elrejtve egy kicsiny, csendes ház mögé, a legkisebb kisvárosban van egy almafa, melyről az a hír járja, hogy különleges gyümölcsöt terem. Ebben a ragyogó első regényben Sarah Addison Allen erről az elvarázsolt fáról mesél, és azokról a rendkívüli emberekről, akik a kertet gondozzák…
A varázslatos Waverley-kert
A Waverley család tagjai mindig is különös emberek voltak. Sajátos képességeiknek köszönhetően még szülővárosukban, az Észak-Karolina állambeli Bascomban is idegenekként kezelik őket. Még a kertjük is messze földön híres makacs almafájáról, mely jövőbelátó almákat terem, és ehető virágairól, melyek különleges hatással vannak arra, aki elfogyasztja őket. A Waverley-k generációi gondozták már ezt a kertet. Múltjuk a földjébe ivódott. Ahogyan a jövőjük is.
Claire Waverley sikeres party-szerviz vállalkozást működtet: különleges növényeiből ételeket készít. Sarkantyúvirágból, ami segít megőrizni a titkokat, és árvácskából, ami szófogadóvá teszi a gyerekeket, tátikából, amitől azt reméli, sikerül elterelnie magáról szerelmes szomszédja figyelmét. Megismerkedhetünk hajlott korú nénikéjével, Evanelle-lel is, aki arról híres, hogy meglepő ajándékokat osztogat mindenkinek, melyek később hátborzongatóan hasznosnak bizonyulnak. Ők a Waverley-k utolsó leszármazottai, és persze Claire rebellis húga, Sydney, aki az első adandó alkalommal elmenekült Bascomból, magára hagyva Claire-t, ahogyan anyjuk is tette évekkel korábban.
Amikor Sydney váratlanul hazatér saját kislányával, Claire csendes élete a feje tetejére áll – a védelmi vonallal együtt, melyet oly gondosan húzott meg sebezhető szíve körül. Amikor a két testvér ismét együtt él a házban, ahol felnőttek, Sydney számba veszi, mi mindent hagyott maga mögött, Claire pedig minden erejét megfeszítve próbálja begyógyítani a múlt sebeit. És a testvérek hamarosan rádöbbennek, hogy meg kell tanulniuk, hogyan bánjanak az örökségükkel és egymással, ha valaha még otthon szeretnék érezni magukat Bascomban.

Kiadó: Könyvmolyképző

Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző


Fülszöveg:

Egy rejtélyes sziget 
Egy elhagyott árvaház 
Egy különös fényképekből álló gyűjtemény

Ez vár felfedezésre a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című felejthetetlen regényben, amely a fantázia és a fotográfia elegyéből kever izgalmas olvasmányt. Történetünk kezdetén rettenetes családi tragédia indítja útnak a tizenhat esztendős Jacobot egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy Vándorsólyom kisasszony gondozottjai nem csak különlegesek voltak, de talán veszélyesek is. Lehet, hogy nem véletlenül száműzték őket egy kietlen szigetre. És valamiképpen – lett légyen ez bármilyen valószínűtlen – talán még mindig élnek. 

Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.

Kiadó: Könyvmolyképző


Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Fülszöveg:

Egy rejtélyes sziget 
Egy elhagyott árvaház 
Egy különös fényképekből álló gyűjtemény

Ez vár felfedezésre a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című felejthetetlen regényben, amely a fantázia és a fotográfia elegyéből kever izgalmas olvasmányt. Történetünk kezdetén rettenetes családi tragédia indítja útnak a tizenhat esztendős Jacobot egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy Vándorsólyom kisasszony gondozottjai nem csak különlegesek voltak, de talán veszélyesek is. Lehet, hogy nem véletlenül száműzték őket egy kietlen szigetre. És valamiképpen – lett légyen ez bármilyen valószínűtlen – talán még mindig élnek. 

Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.

Kiadó: Kossuth


Lakatos Levente: Bomlás


Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal.


Az amerikai erotikus thrillerek erős idegzetű rajongói véres és buja regényt kapnak kézhez, modern mesét szexről és halálról – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.

Kiadó: Ulpius-ház

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Bejáratott kis történet lenne egy fiúról és egy lányról, ha a fiú nem megrögzött kísértetvadász, és ha a lány nincs arra kárhoztatva, hogy egy házban legyen az általa meggyilkoltakkal. Mondanom sem kell, Cas és Anna a kedvenc párosom. Biztos, hogy újraolvasom a könyvet.” 

– Holly Black, a New York Times bestsellerírója

„Imádom Cast! Lenyűgőző, magával ragadó a világa, és olyan eleven! Hagyd égve a villanyt, ha leteszed a könyvet, mert ez a történet harapós! Méghozzá nem is akármennyire.” 

– Stacey Kade, a Ghost and the Goth sorozat szerzője

„Könnyen lehet, hogy a Vérbe öltözött Anna az egyik kedvenc könyvem lesz, mert épp olyan, amilyenre vágytam: elképesztő, lehengerlő, lélegzetelállító, könyörtelen és hideg, mint a halál. Élek-halok az ilyen történetért!” 

– Courtney Allison Moulton, az Angelfire szerzője

„A Vérbe öltözött Anna rafinált mese, amelynek hőse halottakat öl, de félig-meddig szerelmes a halálba. A történet végére te is így érzel, kedves olvasó!” 

– New York Times

A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl. 

Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket. 

Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…

Kiadó: Geopen


Joyce Reardon: Ellen Rimbauer naplója


Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Rose Red klasszikus kísértetkastély. John Rimbauer seattle-i gyáros építtette feleségének, Ellennek. Az épületben huszonhat ember tűnt el vagy vesztette életét tisztázatlan körülmények között. Köztük volt Ellen Rimbauer és lánya, April is.


Joyce Reardon 1998-ban egy árverésen régi és poros, lelakatolt könyvet vásárolt. Ellen Rimbauer naplóját, amelyet 1907-től 1928-ig vezetett. A szöveget Reardon nem változtatta meg, a bejegyzések sorrendiségét is megtartotta.


Rose Redet óriási birtok veszi körül, állapotát fotók és rajzok mutatják be a könyvben, viszont nem tudjuk, ki is rajzolta őket. Elképzelhető, hogy ezek Ellen rajzai. Azt sem lehet tudni, valójában hány szoba van Rose Redben. Egy mondás szerint: „Ha hétfőn 74 szobát számolsz, akkor pénteken már 87 szoba lesz…”



Hogy mindez lehetetlen? Ez Rose Red!

Kiadó: Bestline


Rettegésben gazdag éjszakát kíván: Reelka :)




J. K. Rowling varázslata folytatódik!

A Harry Potter-láz után, egy teljesen más oldalát mutatta meg az írónő, amikor kiadta az Átmeneti Üresedés című könyvét, megosztva ezzel korábbi rajongótáborát. Bevallom a megjelenés óta nem mertem elolvasni a könyvet én magam se, de ezen hamarosan változtatni szeretnék, ugyanis 2015-ben kerül műsorra a könyvből készülő tv-sorozat első része, pontosabb dátummal még nem tudok szolgálni. Nem árulok el titkot, hogy a szereplők között felbukkan Albus Dumbledore, azaz Michael Gambon is, aki több ízben alakíthatta az iskolaigazgató szerepét a Harry Potter adaptációkban, de a BBC készítette Emma sorozatban is láthattuk, ahol Mr. Woodhouse-t formálta meg, pár évvel ezelőtt az Éli könyve poszt-apokaliptikus történetben is szerepet kapott, és a 4 Oscart bezsebelő A király beszédéből is ismerhetjük.


J.K. Rowling és az Átmeneti üresedés

Kapcsolódik egy másik hír is az írónőhöz, még pedig egy újabb film a varázsvilágból. Átdogozásra került a Legendás állatok és megfigyelésük kiegészítő kötet, amelyben fiktív szerzője, Göthe Salmander kerül a középpontba, így a Harry Potter által megismert varázsvilágot meglátogathatjuk majd 70 évvel korábban. A várható bemutató 2016. november 18., a szereplőkről még nincs infó, de nagyon kíváncsi vagyok, ezúttal milyen kalandokban lesz majd részünk!

Ismét Warner Bros.  produkció lesz, a többi Harry Potter filmhez hasonlóan. A kép csak illusztráció egy másik blogról vettem kölcsön (http://www.seekingbazinga.com/)
Forrás: iMDB.com

Csillagainkban a hiba ~ mozi

Minden idok legrovidebb elmenybeszamoloja: nincs elmeny. Isten hata mogott nem vetitettek.


Koszonom Cinema City, koszonom InterCom :(

Mit hozott a május 2014-ben?



Mi került a polcomra májusban? Ebben a hónapban is gyarapodtam, nézzük is sorra, mikkel.


Truman Capote: Álom luxuskivitelben 

Moly.hu-n adódott, hogy cserélhettem erre a könyvre, és mivel a belőle készült klasszikus film Audrey Hepburnnel nagy kedvencem, így remélem hamarosan a könyvet is olvashatom.

Audrey, ahogy a Tiffany kirakatát nézve reggelizik :)

Lucy Maud Montgomery: Váratlan utazás 5.

A Könyvmolyképző Kiadó gyereknapi akciójában vettem a könyvet, és habár nem vagyok már gyerek, de a sorozatot gyerekkoromban vetítették a tv-ben. Arra a kis időre, amíg ezt olvasom, biztosan újra gyerek leszek.

Sara és Felicity; én is ezekkel a lányokkal nőttem fel

Gayle Forman: Csak egy nap

Nagy várakozás előzte meg ezt a könyvet a részemről, végre megjelent. :) Ezúttal az se zavart, hogy ebédidőben hozta a futár. :) 

Talán ezen az utcán is csatangolt Willem és Allyson Párizsban.

Gayle Forman: Just One Year

Hihetetlen függővéggel ért véget a Csak egy nap, így hamarosan az I can't wait... című rovatomban olvashattok a folytatásáról, illetve Gayle Forman: Just One Night című novellájáról. Amazon; szeretlek!!!

Amszterdam éjjel 


Remélem júniusban se kell lemondanom az akciókról és a könyvheti újdonságokról ;-)

Üdv: Reelka

My Weekly Boyfriend ~ Week 23


Ha a vadregényes Skóciának te sem tudsz ellenállni, akkor talán hagyd magad, és sodródj az árral úgy, mint ahogy Clairet sodorta a sorsa Jamie Fraser karjaiba. Csipetnyi történelem, kaland, szenvedély, romantika, ez vár rád, ha te is Jamie-t választanád erre a hétre. :)


Sam Heughan Jamie Fraserként az augusztusban induló sorozatban

Neve: James Alexander Malcolm MacKenzie Fraser / Jamie
Állampolgársága: skót
Családi állapota: nős
Haja színe: vörös
Lakhelye: Lallybroch birtoka
Legközelebbi családtagja: a húga, Jenny
Munkája: lovász
Hobbija: szabadidejében is lovakkal foglalkozik a legszívesebben
Évszázada: 18.
Klánja: Fraser
Mottójuk: Je suis prest / Készen állok
Amitől megborzongnék: ha kelta meséket suttogna a fülembe az esti tábortűz mellett.

Júniusban várom

Könyv:  Jennifer E. Smith: Létezik térkép a szerelemhez? (The Geography of You and Me)


Fülszöveg

Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját – bármely kicsi is rá az esély –, hogy viszontláthassák egymást? 
Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is.

Kiadó: Maxim, Dream válogatás sorozat
Megjelenik: a Könyvhétre

Mozi: Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars)

Szereplők:
Shailene Woodley (Hazel Grace Lancaster)
Ansel Elgort (Augustus Waters)
Nat Wolff (Isaac)
Willem Dafoe (Peter Van Houten)
Laura Dern (Mrs. Lancaster)

Történet:

Hazel Grace (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) kamaszok, és sok mindenben hasonlítanak egymásra: a furcsát jobban szeretik az átlagosnál, ötletesen, szellemesen, felelőtlenül akarnak élni, és vonakodva, de beletörődnek, hogy az egymás iránt érzett szerelmük egészen új, különös utakra sodorja őket.
Kapcsolatuk rendkívüli. Többek között azért, mert a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkednek meg; a lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát.
Viharos szenvedélyeik elválaszthatatlanok attól a tudástól, hogy csak a szerelmük tart örökké - ők nem.

Trailer (magyar szinkronos):


Forgalmazza: InterCom
Vetítik: június 5-től


DVD: Műkincsvadászok (The Monuments Men)

Szereplők:
George Clooney (Frank Stokes)
Matt Damon (James Granger)
John Goodman (Garfield)
Bill Murray (Richard Campbell)
Cate Blanchett (Claire Simone)

Történet:

A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása. És megalakul minden idők legkülönösebb kommandója: hét múzeumigazgató, művészettörténész és kurátor fegyvert és felszerelést kap, hogy ellenséges területen járjon túl a nácik eszén, csempéssze nyugatra, amit bír, és ha lehet, maradjon életben.

Trailer:

Forgalmazza: InterCom

Jó szórakozást kívánok hozzájuk: Reelka

My Weekly Boyfriend ~ Week 22


"Csak átugrom Párizsba egy hosszúkávéra és egy makaronra." Bár ilyen egyszerű volna. De ha az ember történetesen Willem De Ruiterrel akad össze egy vonaton, akár ilyen egyszerű is lehet. Ha eddig csak a tulipán, a fapapucs és a szélmalom jutott eszedbe Hollandiáról, akkor mindenképp nyiss új távlatokat Gayle Forman Csak egy napjával.

Neve: Willem De Ruiter
Családi állapota: egyedülálló
Állampolgársága: holland
Lakhelye: a nagyvilág
Legközelebbi hozzátartozója: az édesanyja
Kedvenc reggelije: Vajas szendvics tortadarával
Foglalkozása: színész
Hobbija: utazás, csajozás
Barátai: Broodje és Robert-Jan
Legvonzóbb tulajdonsága: a spontaneitás
Amitől én is kiborulnék: ha valaki könyvekkel dobálózna, csak, hogy megvédjen.
Amitől megdobbanna a szívem: ha vele kellene eltévednem.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.