Csillagainkban a hiba, avagy végre én is láttam *-*



Amikor hírét vettem, hogy a helyi kis retró mozink vetíteni fogja a filmet, nagyot dobbant a Cinemától megkérgesedett szívem. Mert bármennyire is szeretem a multiplex mozi varázsát, mostanában egyre többször csalódtam. 

Megvettem a jegyeket, bekészültem a nasival, az üdcsivel és Csuporkával belevetettük magunkat a tömegbe. Alig értünk oda, már engedték be a jónépet a terembe. Ami csak azért volt gázos, mert a helyek szabadrablásosak voltak, vagyis aki kapja marja. Így persze nyomult mindenki, na nehogy ne már. Sikerült is begyűjtenem egy tenyérnyi lila foltot a combomra, az ádáz küzdelem során majdnem megkaróztam magam egy békebeli fa karfával. De se a fájdalom, se a növekvő duzzanat nem szegte kedvemet, amíg peregtek a kockák és tartott a gumimaci :P 

Ami a legfontosabb: nem sírtam. De vittem zsepit, készültem. Egyszer majdnem elgyengültem, annál a jelenetnél, amikor a gyülekezeti teremben előpróbát tartottak a búcsúbeszédekből. Aki nem ismerné a sztorit, annak nagyvonalakban: Love Story, kicsit másképp. Rákbeteg lány, gyógyult beteg fiú egymásba szeret, aztán jönnek a problémák, az akadályok. Teljesen visszakaptam a filmtől azt az érzést, amit a könyvben átéltem. Szerencsére feliratos volt, így a szinkron se rontotta az összhatást. A poénokon újra és újra nevettem, Amszterdam gyönyörű volt, Gus pedig csak egyszerűen nagy betűkkel OKÉ (OKAY). 

Ikonikus lett Hazel Grace és Gus búcsúja


Most a "Csak egy nap" miatt amúgy is Hollandia lázban égek, jövő héten jönnek haza barátok onnan látogatóba, legszívesebben elbújnék potyautasként a csomagtartójukban, hogy a tulipán, a szélmalom, a bicikli hazájába disszidáljak. 



Aki nem olvasta még a könyvet olvassa el, aki nem látta a filmet nézze meg. Trendi most a Csillagainkban a hibát fikázni, de nem tudok és nem is akarok rá rosszat mondani. Az idei év egyik általam legjobban várt filmje volt (a Zafírkék és a Ha maradnék mellett) és bátran ajánlom azoknak, akik félnek a könyv után megnézni: HAJRÁ!!!

A film trailere ITT MEGNÉZHETŐ!

A könyvről a véleményem bővebben

Augustus Waters, mint egyik Heti Pasim

Ezúton is köszönöm a Szabolcs Cinemának, hogy elhozta a filmet a nézőkhöz :-)


Üdv: Reelka

Mit hozott a július 2014-ben?




Ebben a hónapban igyekeztem a majdnem friss megjelenések közül mazsolázni, de hát ugye a nyár, a jó idő szűkre szabta a büdzsét, így ők kerültek a polcomra.


Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom


Ezidáig nem olvastam még a Könyvmolyképző Kiadó viszonylag új, Rubin Pöttyös sorozatából, így nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvre, mert sok jót hallottam más bloggerektől. Egyenlőre behavaztam magam kölcsönkönyvekkel, így azokat pusztítom.

Lisa Genova: Fél testben ép lélek



A Megmaradt Alice-nek után kötelező olvasmány lesz. Azt hiszem az idén új kedvenc szerzőt avatok az írónő személyében.



Augusztusra is meg van már a bevásárlólistám, de egy-egy kihagyhatatlan, nyár végi akció során biztosan el tudnék még gyengülni :D

Üdv: Reelka

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.