Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól (könyv)


Amikor megláttam az Agave kiadó reklámját, miszerint az idén megjelenik Pék Zoltán első regénye, azt mondtam, ez a könyv kell nekem. Akarom. A borító és Zoli fordítói munkássága volt az, amire garanciaként tekintettem. Még a fülszöveget is elolvastam, pedig sose szoktam. Tetszett, biztatott. Vegyél meg, vigyél haza, olvass el. MOST.

Aztán megvettem, és elkezdtem. Nehezen haladtam, mert a gyerekek betegek, a hőség, a fáradtság, lehetne ám sok mindent sorolni, de egyszerűen csak talán nem érdekelt annyira, hogy felfaljam.
Az eleje pörgött, a vége pörgött, a kettő között meg hogy mi történt nem tudom, mert vagy én téptem be, vagy az író, vagy a főszereplő, de olyan homályos az egész, hogy nem is tértem még magamhoz. Amikor ma befejeztem a könyvet, egyszerűen csak néztem az utolsó lapra gépelt pár szót, és csak meredtem magam elé. Ennyi? Ez a VÉGE?! Inkább: hol a vége? ÉS HOL AZ ELEJE??? Kevésnek éreztem. Ha csak ennyi, akkor talán sok is. De ebben a sztoriban TÖBB van. Több KELL, hogy legyen. Akarom tudni miért jutott oda a város, ahol épp tart. Egy Merénylet miatt? Kevés. Más is kellett, hogy legyen. Akarom tudni, hogy mi folyik a világ többi részén. Az ország többi részén. Mi történt Corviusszal az árvaházban? Amire csak utalások voltak?! Mi történt Samuval? Mi történt Corvinussal? És Filó? Mi az ő igazi története? Tele vagyok kérdéssel.

Úgy érzem, hogy ez a történet csak egy előjáték volt. Rákattantam, többet akarnék, és vége lett. És nem szeretek felcsigázva maradni. Lesz folytatás? Ugye, kedves Zoli, ugye nem ennyi a történeted? Többet akarok tudni a világodról, Corvinus világáról, és arról, mi vár rájuk a jövőben. Nem Pesten. Az igazi jövőben. Te vagy az egyetlen, aki megmentheted őket. Tedd meg, kérlek.

A nyelvezete egyszerre nyers és ékesszóló, odamondó, fiatalos, de stílusos és egyedi is. Mindenképpen ajánlom elolvasásra bárkinek 16 és 90 közt, de nálam súlyosan levont az élvezeti értékéből az a rengeteg kérdőjel, ami bennem maradt a könyv végére.

Nálam ez most ennyi:



Kiadási adatok (forrás: libri)

Kiadó: AGAVE
Oldalak száma: 240
Borító: puhatáblás
ISBN: 9786 155522567
Kiadás éve: 2015

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.