Terry Hayes: Nevem Pilgrim /könyv/ by Macuri

Macuri nálam olvasott...




Terry Hayes: Nevem Pilgrim

Brutális gyilkosság történik egy olcsó New York-i szállodában. Az olvasó rögtön a regény elején belecsöppen az izgalmakba, de ez még csak a kezdet. Minden jel arra mutat, hogy nemcsak az áldozat, hanem az elkövető is egy nő. A gyilkos az elkövetés módszerével teljesen lehetetlenné teszi az áldozat azonosítását. A titkosszolgálati múlttal rendelkező főszereplő előbb úgy gondolja, hogy csak „vendég” lesz a nyomozásban. Aztán kiderül, hogy az elkövető az ő könyvét tanulmányozva, abból vett és használt fel módszereket a gyilkosság elkövetéséhez és a nyomok eltüntetéséhez.     
Ebbe a szálba csatlakozik egy újabb, amely visszavisz időben, és a főszereplő előéletébe, titkosszolgálati múltjába enged betekintést. Távoli helyszínek, régi bűnök és leszámolások bukkannak fel, így adva teljesebb képet az ügynökről. Beleszövi a 2001. szeptember 11-ei terrortámadást is, apró részletekkel gazdagítva az eddig ismert tényeket. Feltárja annak hátterét, hogy hogyan lesz valaki fanatikusan elszánt ellensége a „nyugatnak”, miért indítja el a maga külön szent háborúját. A Szaracénnak elnevezett dzsihádista ipari méretekben tervez mészárlást a távoli ellenség, a nagy hitelen, az USA ellen. A „nyugat” olyan ellenségre talált, akitől tényleg lehet félni! Intelligens, művelt, technikai téren képzett, és ugyanakkor őrülten elkötelezett vallása iránt. Megvan a két ellenfél: a merénylő arról álmodik, hogy mindenkit elpusztít, az ügynök álma, hogy elkapja őt. Vajon melyikük álma válik rémálommá? Pilgrim (vándor, utazó) álnéven indul bevetésre a főszereplő, hogy felderítse és megakadályozza a nagyszabású merényletet. A műben szerepel egy nagyon elgondolkodtató idézet az egyik tudóstól:
„Az emberiség sok hibát követ el. Előbb vagy utóbb le kell ülnünk az asztalhoz, és meg kell ennünk, amit főztünk.”

Az író stílusát az aprólékos, részletező leírások, a szinte filmszerű szemléletesség és aprólékosság jellemzi. Ezért is olyan terjedelmes a regény. A rafináltan elhelyezett, jövőbeli eseményekre, fordulatokra utaló megjegyzések, beszúrt mondatok fenntartják az olvasó figyelmét és fokozzák a kíváncsiságát. Aki kedveli ezt a témát és az izgalmakat, bátran vágjon bele az olvasásba. Igyekezzenek a könyvbarátok, mert hamarosan mozifilm készül a regényből.

KIADÁSI adatok (infó a Libri.hu oldaláról)

Kiadó:Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma:717
Borító:KEMÉNYTÁBLA,VÉDŐBORÍTÓ
Súly:1018gr
ISBN:9789633103081
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2016
Fordító:Tóth Attila

Morzsák a filmről:
http://www.imdb.com/title/tt3878510/

Köszönet a Libri kiadónak, hogy ismét eljuttatott az olvasóknak egy sikerkönyvet!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.