Szobor készült Mr. Darcy-ról

Ha valaha is készült a BBC méltán népszerű minisorozatáról "legjobb jelenetek" felmérés, az a pillanat biztosan egész előkelő helyen szerepelhet a listán, amikor Mr Darcy Pemberley tavában megmártózva nedves ruhában indul a kastély felé. Ahogyan a könyv, úgy a sorozat is időtállónak bizonyult, mert lassan 20 évvel a bemutató után, most szobrot emeltek sokunk kedvencének. A szobor megformázásában az 53 éves (hihetetlen...) Colin Firth is szerepet vállalt, hogy minél valósághűbben adhassák vissza a már említett jelenetet. Nem mindennapi látvány tárul ezentúl a londoni Hyde Parkba látogatók számára, mert a Serpenine tóban kapott helyet, a 3,7 méter magas impozáns alkotás.



Szobor a Hyde park tavában
Azt hiszem sokunk videófelvétele vált szemcséssé és szétesővé a sok pillanatmegállítás és visszatekerés miatt, aki viszont olyan szerencsés, hogy ellátogathat Londonba, ebben az új látványosságban gyönyörködhet majd. :)

Mr Darcy, az 1995-ös sorozatban

Sajnos kevésbé szerencsés sorstársaimmal nekem marad a már jól megszokott látvány... na meg persze a remény, hogy majd egyszer elcsónakázhatok Mr Darcy mellett. :-)





















Kapcsolódó könyv: Jane Austen: Pride and Prejudice (Büszkeség és Balítélet)
Blogbejegyzésem:
http://reelkasview.blogspot.hu/2013/01/jane-austen-buszkeseg-es-balitelet.html

Kapcsolódó film: Büszkeség és Balítélet (BBC, 1995)
http://port.hu/buszkeseg_es_balitelet_pride_and_prejudice/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=9860&i_city_id=3372&i_county_id=1&i_topic_id=2

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.