Chris Howard - Gyökértelen

Hogyan került hozzám a könyv?

A kiadótól kaptam véleményezésre.

A borítóról:

Amikor legelőször megláttam, hogy ez lesz a könyv végleges borítója, egy csapásra beleszerettem. A színek, a fények, és ahogy a fiú áll a fára tekintve, tisztelettel és csodálattal... Már a képről érezni, hogy a szerző elrugaszkodik a jelenkortól, és ahol már a fák is fémből vannak, ott semmi jó se várhat ránk!

A történet:

Képzelj el egy világot, ahol nincsenek fák. Képzelj el egy világot, ahol az egyetlen élőlény, ami életben maradt az az ember. No, meg a sáskák. Ja, meg persze a gén kezelt kukorica. Banyan fákat tervez, fémből, hulladékokból, ahogy az apjától tanulta, még mielőtt az eltűnt volna. Teszi mindezt úgy, hogy életében nem látott még élő fát, de mint sokan mások, ő is hallotta a legendát, a helyről, az Ígéret Földjéről, ahol nincs éhezés, tiszta a levegő, és az eget meszelik a fák. Talán egy egész erdő. Egyik alkalmi munkája során egy különös nővel találkozik, akinek a testén lévő tetoválás kulcs lehet ahhoz, hogy a legenda valóság legyen. Amikor útra kelt még nem sejtette, hogy milyen veszélyes kalandokba fog keveredni és hogy mi mindenre lesz képes, csupán néhány fa miatt... ami egy új élet reményét hordozza, az egész emberiség jövőjét.

A véleményem:

Mostanában teljesen rákattantam a disztópikus regényekre, így vérmes reményekkel vágtam a történetbe. Remekül érzékeltette az író, hogy a bolygónkból milyen sivár hely vált. A pusztulást, az éhezést, a nyomort és  az emberi gyarlóságot, ami a hatalomért, a pénzért bármit megtenne. Az emberek a túlélésért küzdenek, amíg a bolygón már semmi szépség nem maradt. Ez a könyv egy pofon a mai embereknek, ahol minden elérhető, élelem, tiszta levegő, természeti kincsek. Amelyeket a kor embere természetesnek vesz; észre se vesszük, mit teszünk tönkre. Leginkább ezt szeretem ezekben a könyvekben, hogy amíg siránkozunk milyen rossz is az életünk, addig feltárul egy olyan világ a lapokon, amihez képest a mi társadalmunk maga a paradicsom. Még ebben a viszontagságos időkben is fontos szerepet kapott a család, a barátság és a szerelem. Bár ez utóbbi talán nem eléggé fontosat, egy kicsit keveslem :)

Kiadási adatok:

Kiadó: FŐNIX KÖNYVMŰHELY
Oldalak száma: 292
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789637051463
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2013





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.