I can't wait... Jennifer E. Smith - The Geography of You and Me

Ebben a nem rendszeres időközönként megjelenő rovatomban olyan könyvekről ejtenék pár szót, amelyeknek annyira várom már a magyar megjelenését, hogy el kellett olvassam eredeti nyelven is (az én esetemben ez tuti az angol lesz...).



Tavaly decemberben olvastam az első könyvet Jennifer E. Smithtől, és annyira telibe talált nálam a könyv az egyszerűségével, a könnyedségével, hogy januárban elolvastam a második könyvét is. Aztán megnéztem milyen könyvei vannak még. Amikor beleolvastam a 'The Geography of You and Me' fülszövegébe, tudtam, ez szerelem lesz első olvasásra. A borító ciánkékje, a stilizált csillagok, akkor még semmitmondó furcsaságok voltak, de nagyon remélem, hogy megmarad a magyar kiadáson is ez a borító, mert már annyira megszerettem :)

Két fiatal találkozik lehetetlen körülmények között, majd elválnak. Egyikükben sincs meg a bátorság, a mersz, hogy keressék egymás társaságát, kettejük közt társadalmi szakadék húzódik. De ha ez nem lett volna elég, hát az életük ez a szakasza egy válaszút, és nem egyfelé mennek rajta tovább. Owen elindul az apjával, hogy autójukkal bejárják az Egyesült Államokat, Lucy pedig akarata ellenére Nagy-Britanniába költözik. Nincsenek örökkön-örökké várok rád ígéretek, mégis sokat gondolnak arra az egyetlen együtt töltött new york-i éjjelre. Szalmaláng kapcsolatukat képeslapokkal és e-mailekkel próbálják táplálni, de a bizonytalanság és a kétely mételyként fúrja be magát a mindennapjaikba. Vajon elmúlik majd, úgy ahogyan jött? Hirtelen és váratlanul? Áthidalható-e a kontinensnyi távolság?

A szereplők nagyon a szívemhez nőttek, fiatal koruk ellenére mindketten sokat megéltek és tapasztaltak már. Lucy, aki sokat van egyedül, mert a szülei folyton utazgatnak őt mindig magára hagyva, mert egy gyerek túl problémás. Owen pedig nehéz anyagi körülmények között él az apjával, mióta elveszítették az édesanyját. Mindketten csak arra vágynak, hogy világot lássanak. Egy az egész keleti partot érintő óriási áramkimaradás során megvallják egymásnak a titkaikat, a vágyaikat, az álmaikat, a félelmeiket, de akkor még nem sejtik, hogy hamarosan mindkettejük álma az utazásról valósággá válik, bár nem egészen úgy, ahogyan képzelték.

Életem során több barátot veszítettem már el a távolság miatt és amiatt, hogy már nem voltak közös poénok, titkok, elmúlt valami, ami a kapcsolatot addig valóssá tette. Egy kapcsolat mindig két emberen múlik, és mindkét embernek ugyanolyan erősen kell akarni, hogy az továbbra is működjön. Azt hiszem a könyvnek is talán ez a legfontosabb tanulsága, ha eléggé akarunk valamit, ha küzdünk érte, akkor meg lesz a gyümölcse. A szalmaláng is éghet örökké, ha szüntelen tápláljuk azt.


Eredeti megjelenés: 2014
A magyar kiadás dátuma egyenlőre bizonytalan, a jogok az írónő többi könyvéhez hasonlóan a Maxim kiadónál vannak.

Olvass még a könyvről:

http://reelkasview.blogspot.hu/2014/02/my-weekly-boyfriend-week-6.html


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei


Könyvek, filmek, sorozatok

Amiről megmondom a magamét...

Akik adnak a véleményemre:

Üzemeltető: Blogger.